Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012


δυο λογάκια
για τον μοσχοδημοκράτη



Ο μοσχοδημοκράτης ελίσσεται προσεκτικά στην έρημο του μετανεωτερικού πολτού, μεταφέρει σαν εύθραυστο μυρο-δοχείο την επιστημονική του κατάρτιση, αγνοεί τις παραμέτρους της κόλασης που υποδέχεται με ιπποτικές υποκλίσεις, είναι ευγενικός, ανθεκτικός, καθαρός, ψεκασμένος με αντιιδρωτικό, έχει περγαμηνές, δεν πίνει νες, ποτέ, μόνο φρεντοτσίνο, εμπνέει σεβασμό, ανθρωπιά και φιλότιμο. 

Ο μοσχοδημοκράτης κοιτάζει ψηλά, αγωνίζεται σκληρά, πλην τιμίως, αγνοεί το ρευστόν των καιρών, συγκεντρώνει επιμελώς τυπικά και άτυπα προσόντα, ονειρεύεται να είναι πρώτος μεταξύ ίσων, ίσον πρώτος, είναι ικανότατος, θέλει να τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του, προτάσσει το κοινό καλό, μοσχοβολάει καλοσύνη. 

Ο μοσχοδημοκράτης δεν ενδιαφέρεται για οφίτσια, αισθάνεται όμως αναγκασμένος να υπηρετήσει θεσμούς, πιστεύει ευλαβικά στους θεσμούς, ελπίζει στους θεσμούς, προσφέρει εθελοντικά γνώσεις και ικανότητες για ιδέες που ενώνουν τους άλλους και που τον συγκινούν βουρκωτικά. 

Ο μοσχοδημοκράτης μοσχοβολάει δημοκρατία. Μοσχο-πουλάει την τεχνοκρατική του αυτάρκεια. Είναι μέσα στα κοινωνικά μέσα, είναι κοινωνικός, είναι αιρετός, είναι άξιος, ορκίζεται στην αξιοκρατία, πασχίζει για δίκαιες αξιολογήσεις που θ' αναδεικνύουν τους πραγματικά άξιους, αντιπαρατάσσει την εντιμότητα στο κουτσομπολιό, το ήθος στην κατινιά, είναι στοιχείο ηθικό και αδέκαστο. 

Ο μοσχοδημοκράτης δεν παίζει με τον διάλογο, παρακινεί σε διαβουλεύσεις, δεν αντιλαμβάνεται το χυδαίο χιούμορ κάποιων γραφικών που πιστεύουν ότι η δημοκρατία γίνεται να μυρίζει χνώτα κι ιδρωτίλα σε βαρετές συνελεύσεις. Πρεσβεύει μια σύγχρονη άμεση δημοκρατία, μια μοσχο-δημοκρατία όλο φρεσκάδα, πραγματικά άμεση, διαδι-κτυακή, με ηλεκτρονική ψήφο και επιστημονική εποπτεία. 



nostalgia77       -       alice russell
white stripes



Εν ολίγοις, 
ο μοσχοδημοκράτης 
τιμπώνει μοσχαλιές 
σαν κλαρίμπας. 
Γι' αυτό τον είπα 
τζούθρενο και κλεμεντέ. 


2 σχόλια: